Fondstorget.no er en ny tjeneste fra VPS hvor privatpersoner tilbys en enkel tilgang til kjøp av fondsandeler direkte fra forvaltningsselskapene. I tillegg får man en nøytral oversikt og sammenligning av fond på tvers av forvaltningsselskaper. Tjenesten er tilgjengelig via en webside for desktop (PC/Mac) og en applikasjon for nettbrett og mobiltelefon (IOS og Android).

 

Om Fondstorget.no

Fondstorget.no er en åpen webside med oversikt over tilgjengelige fond, informasjon om fondene, økonominyheter fra E24 og kurser fra Oslo Børs. Siden er responsiv og tilrettelagt for bruk på PC/Mac, nettbrett og mobil.

Forvaltningsselskapene tilbys adgang til Fondstorget gjennom etablerte VPS tjenester for oppsett og distribusjon av fondsandeler. Tjenesten gir investorene en unik mulighet til å handle fond på tvers av fondsforvaltere i det norske fondsmarkedet gjennom én og samme tjeneste. Oversikt over de til enhver tid tilgjengelige fond vises både som Top 10 funksjoner, totalt og per forvaltningsselskap. Alle bestillinger legges som ordre direkte inn i forvaltningsselskapets ordrebok i VPS Fund Services og følger ordinære prosesser videre.

Autentisering av Investor skjer ved bruk av Bank ID. Dette kan være BankID-app, BankID på mobil eller ordinær BankID.

Kjøp av fond krever at investor har en aktiv VPS-konto.

Fondstorget-Devices-med-skjerminnhold

Hvordan fungerer tjenesten

Fondstorget.no inneholder følgende:

  • Et velkomstbilde som viser de Top 10 fondene som til enhver tid har best resultat vurdert på et utvalg av søkeparametere.
  • Sammen med nøkkeltall om det enkelte fond kan investor få tilgang til ytterligere fondsinformasjon levert av Morningstar.
  • En fondsliste der brukeren får presentert en oversikt over alle fond som er tilgjengelige for kjøp på Fondstorget med nøkkeltall og sorteringsmuligheter for det enkelte fonds prestasjonsparametere.
  • Mulighet for å gå direkte til «kjøp fond» ved å klikke på symbolet med handlekurv.
  • Mulighet for investor til å logge seg inn på en beholdningsoversikt med alle egne VPS registrerte fond.
  • For å få tilgang til kjøp av fond eller egen fondsoversikt må investor logge seg på tjenesten.

 

Les mer i brukerveiledningen til Fondstorget.no